Снимка Антикорупционен фонд Очевидни са опитите на част от олигархичната каста

...
Снимка Антикорупционен фонд Очевидни са опитите на част от олигархичната каста
Коментари Харесай

Доц. Атанас Славов: Приватизират службите за сигурност

Снимка Антикорупционен фонд 

" Очевидни са опитите на част от олигархичната прослойка у нас да нападна институцията на президента. Тази институция се употребява с доверие. Президентът потвърди, че може да се еманципира от своите поддръжници и симпатизанти. В началото на мандата на Радев не бях негов последовател, тъй като не съм последовател на алената партия. Радев обаче потвърди, че не позволява някой да му шушне в ушенцето ". Това сподели преподавателят по конституционно право доцент Атанас Славов, в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “ по телевизия " Евроком ", съобщи обстоятелства.бг .

Според него Христо Иванов единствен от всички политически водачи е заемал фронтално позиция против олигархията.

" Видяхме третирането на един български жител, политик и представител на най-голямата извънпарламентарна партия от хора с пагон и звания по неприемлив метод. Прави чест на президента, който доста ясно сподели, че става дума за чиновници на НСО и е назначена инспекция. Този случай би трябвало да се разкости. "

" Като философ-състудент с Ахмед Доган обмислям по този начин: Създателите на конституцията, която приехме през 1991 година са правили балансите по този начин, че президентът на републиката се избира директно. Въпреки лимитираните му пълномощия, които не са малко. Това е една самобитна спънка и балансиране на властта му ", счита Славов.

" Продължавам да смятам, че текстовете на Конституцията са ясни и безапелационни. Дори да има решение на Конституционен съд, това няма по какъв начин да промени текстовете ", съобщи юристът във връзка поисканото от основния прокурор Иван Гешев пояснение от Конституционния съд.

" Главния прокурор би имал роля, в случай че вероятно се стигне до импийчмънт. В момента основния прокурор няма роля, а по скоро извършва тактиката за дискредитиране на президента. Само да напомня, че на идващия ден, след настояването на основния прокурор до Конституционен съд, бяха публикувани тези записи, в които се чува глас, който се разпознат като този на президента. Прокуратурата сподели, че не зачита закона ", изясни Славов.

" Доживяхме да чуем от настоящ основен прокурор, че той е „ инструмент в ръцете на Господ “, сподели още доцентът.

Според него огромният проблем на Конституция е, че във фигурата на основният прокурор има свъхконцентрация на власт, която когато е овладяна от олигархични кръгове и други ползи, заплашва страната. В същото време

висшият ни закон не е приключен изцяло, тъй като да вземем за пример президентското несъгласие се преодолява едвам с 122 гласа в Народното събрание, което действително води до липса на надзор и баланс на управляващите.

" По този метод няма достоверен надзор над едно разбесняло се парламентарно болшинство ", съобщи Славов.

" Преди измененията през 2015 година Външното разузнаване беше също под шапката на президента. Със единодушието на Росен Плевнелиев това бе преместено. Важно звено по сигурност е Съвета по сигурността към Министерски съвет, само че това е едни изцяло недействащ орган. Премиерът вика шефовете на службите на килимчето, дружно с основния прокурор, с цел да си приказват за националната сигурност. Президентът е тотално пренебрегнат от това. По този метод се реализира това, че сме очевидци на приватизация на националните служби за сигурност от парламентарното болшинство ", приключи доцент Славов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР